Kathrin Demler v rozhovoru s Jolyn

Kathrin Demler (12. června 1996) je německá plavkyně z Essenu, která již v mladém věku dosáhla mnoha úspěchů. Teprve nedávno si dokázala zajistit místo v top 10 na mistrovství Evropy v plavání v Maďarsku.

V našem rozhovoru nám téměř 25letá plavkyně říká, jak přežila svůj největší neúspěch, který idol ji žene vpřed a co by chtěla na profesionálním plavání změnit.

Pamatujete si svou první lekci plavání?

Ano i ne. Vím jen to, že jsem vyzkoušela hodně sportů a žádný z nich mě moc nebavil. Moji rodiče chtěli, abych se alespoň naučila plavat a od té doby jsem si plavání zamilovala.

A co váš tréninkový režim? Jak často cvičíte? Jak dlouho? Začleňujete do svého tréninku také jiné sporty (jóga, posilování, jogging, ..)?

Plavu 9-10krát týdně po dobu 2 hodin. Posiluji 2-3krát týdně a jednou týdně mám stabilizační trénink. Někdy po stresujících dnech se také snažím začlenit trochu jógy.

Držíte přísnou dietu? Pokud ano, které kterou?

Zdravá strava je samozřejmě důležitá, ale nedoporučovala bych se omezovat ve stravě. Dozvěděla jsem se, že je důležité jíst intuitivně. Vyvážená strava je nezbytným předpokladem, ale musíte si také dopřát něco pro duši.

Jak ráda trávíte volný čas, když nejste u bazénu?

Ráda něco dělám s přáteli nebo v přírodě. Najdete mě tam s načechranou přikrývkou a dobrou knihou.

Povězte nám o svém největším neúspěchu a o tom, jak jste jej přežila.

Před několika lety jsem z různých důvodů ztratila potěšení z plavání, ale přesto jsem nechtěla ukončit něco, pro co jsem měla do té doby tolik ráda. Rozhodla jsem se tedy změnit scénu a vydala se do Ameriky, abych se naučila novým. Tam jsem znovu našla zábavu chuť a lásku k plavání.

Ovlivnila koronová pandemie vaše plavání?

Také jsme si museli trochu odpočinout. Německé sdružení však vyvinulo skvělý koncept plavecké bubliny, abychom se mohli rychle dostat zpět na nohy.

Co vás žene vpřed? Co vám dává motivační kop, který potřebujete?

To, co jsem se za ta léta naučila, je, že byste nikdy neměli ztratit potěšení ze sportu. Naučila jsem se, že jakmile zjistím, že mě něco baví, a mě baví plavání, úspěch přichází přirozeně.

Jste idolem mnoha dívek a žen. Kdo byl nebo je vaším vzorem?

Maddison Kennedy je pro mě idol. Byla naším kapitánem na ISL a hodně mi pomohla uvést aspekty na pravou míru. Pomohla mi být více sama sebou a žít svůj vlastní život. I když to může znít jako samozřejmost, trávíme příliš mnoho času staráním se o to, co si o nás ostatní myslí, stejně jako snahou potěšit ostatní. Výsledkem je, že zapomínáme žít vlastní život a že si myslíme, že někomu něco dlužíme.

Jaká je vaše „druhá" vášeň nebo jakou práci byste dělala, kdyby plavání neexistovalo?

Samozřejmě si nejsem jistá na 100%, ale práce s lidmi mě opravdu baví. Posuzovala bych se velmi otevřeně a společensky a pohrávala jsem si také s myšlenkou registrace u policie.

Jakou radu máte pro dívky / ženy, které k vám vzhlížejí?

Jedna rada, kterou bych komukoli dala, je vždy být věrná sama sobě a nikdy v sebe nepřestat věřit.

Pokud byste mohla změnit jednu věc na profesionálním plavání, co by to bylo?

Osobně bychom samozřejmě chtěli trochu více podpory / pozornosti, pokud porovnáte plavání s jinými sporty, protože jde o sport, do kterého investujeme spoustu času a úsilí.

Chcete svým čtenářům a fanouškům Jolyn dát něco jiného?

Miluj se :)


Kathrin Demler patří do našeho týmu Jolyn Ambassadors. Chtěli byste být také součástí týmu? Kontaktujte nás a řekněte nám svůj příběh.

Komentáře

Komentáře musejí být schválené před zveřejněním.

Your Top size is

Your Bottom size is

Your Onesies size is