Hry do vody - 5 našich nejoblíbenějších her

Slunce, sluníčko a hlavně spousta zábavy- to vše nesmí v létě chybět! V případě, že nepatříte k lidem, kteří se chtějí celý den válet u bazénu nebo chtějí pouze lenošit na nafukovací matraci, pravděpodobně budete vymýšlet nějaké hry do vody. Plavání a hry jsou totiž skvělá kombinace. Ať už v bazénu, jezeře nebo moři. Přesně pro to, jste tu na správném místě! 

Žena v plavkách v bazénu s míčem v ruce

Jaké jsou nejlepší plavecké hry?

Připravili jsme si pro Vás zábavné pohybové hry ve vodě jak pro dospělé, tak i děti, které Vám zpestří koupání spoustou zábavy a zároveň i pohybu. Jsou jedná z možností, jak budovat svaly plaváním. Tak na co čekáte? :) 

1. Jezdecké souboje

Chcete si s kamarády zahrát zábavné hry v bazénu? Tak vyzkoušejte hru s názvem “Jezdecké souboje”! Budete k tomu potřebovat minimálně 4 hráče. Ve vodě, dosahující po pás, se hráči rozdělí do dvojic. První vysedne druhému na ramena a začne boj všech proti všem! Cílem je shodit z ramen hráče ze soupeřova týmu. Vítězem se stává ten, komu se to podaří jako prvnímu! Klesne-li ”kůň” pod “jezdcem” nebo je jeden z hráčů svržen, vymění si role.Tuto hru lze hrát v moři nebo i v jezeře, avšak pamatujte, že na rovné ploše lépe vždy udržíte rovnováhu.

2. Vodní volejbal

Vodní volejbal je skvělá vodní hra i pro neplavce! Při této hře stojíte až po pupek ve vodě  Potřebujete minimálně 2 hráče a volejbalový míč. Síť je výhodou, ale není nezbytná (může ji nahradit například provázek). To skvělé na této hře oproti klasickému plážovému volejbalu je, že se nehraje v písku a tudíž, ať se stane cokoliv, Vy spadnete do vody a neušpiníte se od písku. Upozorňujeme, že pro tyto akční hry do vody jsou vhodné zejména dobře sedící plavky. Pokud chcete zároveň vypadat stylově, zvolte si k vodním hrátkám například naše bikiny na volejbal! 

3. Uspořádejte vodní olympiádu

Libovolné pohybové hry ve vodě lze případně spojit do jedné, a to uspořádáním velké plavecké olympiády. Můžete tak potrénovat různé druhy plavání a zároveň si užít spoustu zábavy. Kromě plaveckých soutěží a potápění na dlouhé vzdálenosti se ideálně hodí také volné potápění (apnoe) nebo boj s vodními nudlemi. Buďte kreativní a popřemýšlejte, které plavecké aktivity jsou jednoduché a vhodné na hry do bazénu, v moři nebo v jezeře s Vašimi nejbližšími.

4. Lovení pokladů

Potápěčské hry patří mezi nejpopulárnější vodní hry do bazénu. Jsou vhodné zejména pro výuku plavání, protože Vás donutí efektivně trénovat dýchání pod vodou a lehké potápění. Hru lovení pokladů může hrát libovolný počet hráčů a je vhodná do dostatečně hlubokého moře, bazénu nebo jezera. Vyhrává ten, kdo jedním nádechem vytáhne z vody nejvíce kroužků. Aby byla hra o trochu těžší, můžete kroužky rozházet po celém bazénu, a ne pouze na jednom místě. S dobře padnoucí plaveckou čepicí budete ideálně vybaveny k vylovení Vašeho “pokladu”. Pro lepší viditelnost a větší šanci výhry Vám také doporučujeme k plaveckým čepicím i vhodné plavecké brýle. 

5. Závod na nafukovacích matracích

Nebaví Vás plavání ani potápění? Co takhle zkusit pádlování? Takový závod na nafukovacích matracích se ideálně hraje zejména v moři nebo jezeře, protože zde máte dostatek prostoru! Může ji hrát také libovolný počet hráčů. Jediné, co je potřeba, je nafukovací matrace pro každého hráče. A jak se tato hra hraje? Každý hráč sedí nebo leží na své nafukovací matraci a nesmí ji během závodu opustit. Hráči se seřadí ve vodě: 1-2-3 a závod začíná! Předem si ale určete, kde je cílová linie, kterou musí vítěz dosáhnout jako první.

Poznámka: Vždy mějte na paměti, že bezpečnost je na prvním místě. Nedoporučujeme hrát tyto hry například v případě, že je na otevřeném moři příliš silný proud.

A teď se ptáme Vás! Které hry do vody máte nejraději? Napište nám do komentářů svou oblíbenou hru, kterou byste si chtěly zahrát s například s Vašimi kamarády. Za zpětnou vazbu budeme velmi rádi!

PS: Pokud jste stále nenašly své ideální plavky či výbavu na vodní aktivity, podívejte se na pestrou nabídku našeho e-shopu

Komentáře

Komentáře musejí být schválené před zveřejněním.

Your Top size is

Your Bottom size is

Your Onesies size is