Jaké typy plavek existují? Bikiny od A až do Z

Pokud jde o typy či druhy plavek a bikin, máte opravdu z čeho vybírat. Od brazilských bikin až po monokiny, k dispozici máte nespočet bikin. Pro jaké se ale máte rozhodnout? Žádný strach zde vám představíme nejoblíbenější a nejtypičtější typy plavek pro snadnější rozhodnutí při Vašem příštím nákupu. 

Tři ženy na pláži ve sportovních plavkách

Bikiny a plavky, které Vám sednou  

Zajímá Vás, jaké všechny typy bikin existují a jak se všechny přesně jmenují? Pak jste tu na správném místě, protože Vám nejen představíme různé styly bikin, ale také Vám poradíme, jakým typům postavy tyto bikiny sluší.

Horní díly bikin

Bandeau bikiny 

Chcete nosit bikiny, ale nemít opálené linie na ramenou? Pak jsou pro Vás takzvané “bandeau bikiny” tou správnou volbou. Horní díl těchto plavek má totiž buďto odepínací nebo žádná ramínka. Tento typ bikin je ideální pro ženy s baculatější postavou, protože krásně tvoří ženské křivky a lépe této postavě sedí.

Korzetové bikiny 

Ženy s velkým poprsím mají často problém najít bikiny, které jim poskytnou dostatečnou oporu. V tomto případě jsou korzetové bikiny tou nejlepší volbou. Díky kostici nabízejí ideální oporu a zároveň zvýrazňují poprsí, což vám umožňuje věnovat se aktivitám v jezeře, bazénu nebo moři. A to vše bez obav, že by Vám horní díl nechtěně sklouzl.

Spodní díly bikin

String bikiny

Bikiny se šňůrkovými kalhotky jsou opravdu trendy! Tomuto typu bikin se také říká trojúhelníkové bikiny a umožňují Vám díky šňůrkám po stranách bikiny dokonale přizpůsobit Vašemu tělu. Zejména v letošním létě byly tyto bikiny oblíbenými u mnoha žen, a taky není divu! Díky své pružnosti Vám totiž dodají sexy křivky (spodní díl se šňůrkami noste vysoko na bocích) a polichotí tak Vaší postavě.

Brazilské bikiny

Chcete se v plavkách spíše zvýraznit Vaše pozadí? S brazilskými bikinami to půjde opravdu snadno. S tímto modelem na sebe upoutáte veškerou pozornost. Brazilské bikiny jsou totiž ve spodní části velmi odhalující a vyzývavé. Pro větší efekt se často nosí  také v kombinaci s trojúhelníkovými bikinami.

Bikinové sety

Monokiny

Bikiny Vám přijdou příliš odhalující, ale jednodílné plavky zase příliš obyčejné? Pak jsou pro Vás monokiny ideální. Jsou k dostání v nejrůznějších barvách a tvarech, s krásnými vzory a střihy. Existuje velká škála různých modelů monokin, takže si můžete být jisté, že najdete i takové, které padnou Vaší postavě. Chcete spíše zakrýt Vaše bříško? Vyberte si monokiny s výřezem na zádech. Chcete si dodat více křivek? V tomto případě zvolte  monokiny s výřezy na bocích.

Surfařské bikiny

Milujete surfování a hledáte bikiny, se kterými budete na jedné vlně? Jak už asi víte, bikiny na surfování musí být odolné a kvalitní. Nejenže se nechceme v moři nechtěně odhalovat, ale zároveň je nepříjemné, když bikiny při surfování pořádně nesedí. V moři byste měly myslet pouze na jedno - a to na dokonalou vlnu!

S ohledem na to jsme ve společnosti Jolyn vyvinuli technologii Foreverever. Kolekce plná nejen nadčasovými střihy, ale také druhy bikiny, které Vás ideálně podpoří při jakýchkoliv vodních aktivitách. Prohlédněte si naši exkluzivní kolekci pro surfařky a najděte si svoje dokonalé surf plavky ještě dnes!

Tip: Aby si plavky vždy zachovaly svou krásnou barvu, je důležité o ně po koupání řádně pečovat. Informace o tom, jak prát plavky, najdete na našem blogu! 😊

Perfektní typy plavek pro Vaši postavu 

Jste připraveny vybrat si ze široké nabídky stylů bikin ty pravé? Zde najdete několik doporučení, jaké druhy plavek by mohly padnout zrovna Vaší postavě! 

Poznámka: Jedná se pouze o doporučení, důležité je, abyste se právě VY v plavkách cítily co nejpohodlněji!

Bikiny pro větší poprsí

Zejména pro ženy s větším poprsí může být těžké najít bikiny, které by při vodních sportech poskytovaly dostatečnou oporu nejen při vodních sportech. Proto je dobré zvolit bikiny přizpůsobené většímu poprsí, jako jsou například monokiny, které Vašemu poprsí dodají oporu a dostatečné zahalení.  

Bikiny pro menší poprsí

Máte menší poprsí a přemýšlíte, které bikiny by Vám nejlépe padly? Pak vyzkoušejte třeba bikiny se šňůrkami neboli trojúhelníkové bikiny. Doporučujeme se ale ujistit, zda-li má horní díl bikin vycpávky pro plnější dekolt a zvýraznění Vašich jemných křivek. 

Bikiny pro ženy s výraznými křivkami

V případě, že máte kulatější postavu, monokiny jsou plavky pro Vás! Tato kombinace bikin a plavek se vyrábí v mnoha variantách a je ideální pro více typů postavy. Navíc nabízejí zajímavé výřezy vpřed, vzad či po stranách.

Bikiny pro rovný/sportovní typ postavy 

Chcete si vykouzlit větší křivky? V tomto případě sáhněte po bikinách se šňůrkami nebo po brazilských bikinách. Můžete je kombinovat buď s trojúhelníkovým topem nebo s bandeau bikinami - tyto zvolte ale pouze pokud máte střední velikosti poprsí, abyste si zaručili dostatečnou oporu.

Chcete si prohlédnout různé druhy plavek? Pak mrkněte do našeho e-shopu

Stále si nejste jisté, jaké plavky do bazénu? Zde zjistíte jak vybrat plavky do bazénu podle postavy a jak může plavání zvýšit Vaše sebevědomí!

Naše ambasadorky Vám to potvrdí: Máme ty pravé bikiny pro Vás! 

Hledáte bikiny, které nejen zvýrazní Vaši postavu, budou dobře vypadat, ale budu i vhodné a praktické ať už na plavání, potápění, surfování nebo skákání do vody? Pak jsou pro Vás bikiny Jolyn tou správnou volbou. Naše ambasadorky Vám v praxi předvedou, jak kvalitní, praktické, ale zároveň trendy naše bikiny jsou.  

Prohlédněte si všechny typy plavek a najděte ty pravé pro Vás ještě dnes! Zazáříte nejen ve vodě ale i na pláži nebo u bazénu.


Komentáře

Komentáře musejí být schválené před zveřejněním.

Your Top size is

Your Bottom size is

Your Onesies size is